Ekologiska vårrullar med kikärtssallad

Till 10 personer – total tillagningstid ca 20–25 minuter

Ekologiska vårrullar med kikärtssallad

Ingredienser:

10 st ekologiska rullar
400 g kokade kikärter (ev. från burk)
100 g soltorkade tomater
1 knippe salladslök
100 g blandsallad
Lite kryddörter till garnering – ev. färsk oregano/persilja
2 msk nötolja
1/2 msk citronsaft

Så här gör du:

Tillaga de ekologiska vårrullarna enligt anvisningarna på påsen.
Under tiden hackar du de soltorkade tomaterna och salladslöken och vänder
ned dem i en stor skål tillsammans med kikärterna – mosa gärna en del av
kikärtorna så att salladens struktur blir lite varierad.
Blanda salladen med nötolja och citronsaft precis före uppläggningen och
servera tillsammans med de varma vårrullarna.

Tips:

Om du inte har förkokta kikärter ska ärterna blötläggas i ett dygn och sedan kokas i 45 minuter med lite salt och rikligt med vatten.