Grönsaksbiff med stekt kyckling, ärtmos och salladslök

Till 10 personer – total tillagningstid ca 30–35 minuter

Grönsaksbiff med stekt kyckling, ärtmos och salladslök

Ingredienser:

10 st grönsaksbiffar
10 st kycklinglår eller kycklingbröst
750 g ärter
1–2 dl mjölk
2 knippen salladslök
1/2 tsk muskotnöt
1 litet knippe färsk timjan
1/2 citron

Så här gör du:

Tillaga grönsaksbiffarna enligt anvisningarna på påsen.
Gnid samtidigt in kycklingen med lite vitlök och timjan och stek den i ugnen samtidigt med biffarna.
Lägg under tiden ärterna i rikligt med kokande vatten i ca 1 minut.
Mixa dem sedan med varm mjölk till en grov puré.
Smaka av purén med muskotnöt, citronsaft och kryddorna.
Precis före serveringen kokar du salladslöken i ca 1 minut.
Därefter lägger du upp allt på ett fat eller i mindre portionsskålar.