Nachobiffar med sellericouscous

Till 10 personer – total tillagningstid ca 25–30 minuter

Nachobiffar med sellericouscous

Ingredienser:

5 st nachobiffar
500 g blötlagd couscous
500 g rotselleri
1 tärnad gurka
2 tunt skivade rödlökar
1 dl russin
1 dl hackade rostade mandlar
1/2 dl olivolja
1 msk citronsaft
1 knippe färska kryddörter, t.ex. persilja, koriander, mynta
lite salt och peppar

Så här gör du:

Tillaga nachobiffarna i ugnen enligt anvisningen.
Hacka sellerin grovt, t.ex. i en matberedare.
Blanda sellerin med couscous, gurka, rödlök, russin och de rostade mandlarna.
Precis före serveringen blandar du sellericouscousen med kryddörter, citronsaft och olivolja.
Smaka av med salt och peppar.
Serveras på fat med de halverade nachobiffarna.

Tips:

Istället för selleri kan du använda andra rotfrukter, t.ex. palsternacka eller morötter.