Päronsufflé med skogsbärssorbet

Till 10 personer

Päronsufflé med skogsbärssorbet

Ingredienser:

10 st päronsuffléer

Sorbet:
400 g frysta bär
1 citron
1,5 dl vatten
2 gelatinblad
250 g socker
2 st pastöriserade äggvitor

Alternativt kan den hemgjorda sorbeten bytas ut mot 1 liter färdig sorbet.

Garnering:
40 st färska hallon
Florsocker

Så här gör du:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp de frusna bären i 0,5 dl vatten. Passera dem sedan genom en sil.
Häll i 1 dl vatten och sockret i en kastrull och låt sjuda på svag värme under omrörning tills sockret har lösts upp.
Koka upp sockerlagen och dra bort kastrullen från värmen.
Pressa ur det blötlagda gelatinet och lös upp det i sockerlagen.
Rör ut sockerlagen i fruktpurén.
Kyl purén och häll den i en glassform.
Ställ glassformen i frysen till sorbeten blir grötig.
Vispa äggvitorna hårt.
Vispa igenom sorbeten ordentligt så att den blir blank och ljus, vänd sedan ned äggvitorna.
Ställ sorbeten i frysen tills den är fast i konsistensen.
Lägg ett par kulor sorbet på varje tallrik tillsammans med päronsufflén, färska hallon och strö lite florsocker över suffléerna.
Smaklig måltid!