Vårrullar med thai-kyckling, avokadohummus, granatäpple och mynta

Till 10 personer – total tillagningstid ca 25–30 minuter

Vårrullar med thai-kyckling, avokadohummus, granatäpple och mynta

Ingredienser:

20 st vårrullar med thai-kyckling
1 granatäpple
4–5 skivor dagsgammalt vetebröd
1 litet knippe myntablad

Avokadohummus:
2 burkar kokta kikärter (400 g)
3 avokador
1 dl olivolja
2 msk tahini
1 tsk spiskummin
3 vitlöksklyftor
3–4 msk citronsaft
salt och peppar

Så här gör du:

Tillaga vårrullarna enligt anvisningarna på påsen.
Blanda kikärter och avokado, tillsätt tahini, olivolja, vitlök och spiskummin.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Bryt brödet i mindre bitar och vänd det i lite olivolja (2–3 tsk) och fördela ut på en ugnsplåt.
Strö på lite salt.
Ställ ugnsplåten i ugnen 5–10 minuter tillsammans med vårrullarna tills de är gyllenbruna.
Lägg upp vårrullarna med avokadohummus och dekorera avokadohummusen med granatäpplekärnor, lite olivolja och de varma, knapriga brödkrutongerna.

Tips:

Det går bra att göra en stor portion avokadohummus – den håller sig 2–3 dagar i kylen. Dela de varma vårrullarna nästa dag och fyll dem med avokadohummus – passar bra som snacks att ta med sig.