Grönsaksbiff med grytstekt spetskål, salladsost och kaprisvinägrett

Till 2 personer – total tillagningstid ca 25–30 minuter

Grönsaksbiff med grytstekt spetskål, salladsost och kaprisvinägrett

Ingredienser:

Grönsaksbiffar, 4 st
1 spetskål eller 2 mini
50 g salladsost

Kaprisvinägrett:
50 g grovhackad kapris
1 finhackad schalottenlök
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
6 msk rapsolja
2 msk grovhackad persilja

Så här gör du:

Tillaga grönsaksbiffarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Dela spetskålen på längden i två eller fyra bitar.
Stek den på snittytan i en gryta med lock på i hälften av oljan
och lite smör, i ca 5–10 minuter på jämn värme.
Vinägrett: Blanda senap och äppelcidervinäger och
vispa sedan ned oljan.
Rör till sist ned kapris, persilja och lök. Lägg upp allting på
en tallrik och smula salladsosten över det.
Smaklig måltid!