Spring Rolls ”Bowl” med rädisesallad, mjukkokta ägg och soja-wasabi-dipp

Till 2 personer – Total tillagningstid: 20–25 min.

Spring Rolls ”Bowl” med rädisesallad, mjukkokta ägg och soja-wasabi-dipp

Ingredienser:

4 st. Spring Rolls med nötkött

1 knippe rädisor

1 hjärtsallat (isbergssallat går också bra)

2 hela ägg

1 msk svarta sesamfrön

Eventuellt lite färsk koriander

 

Soja-wasabi-dipp:

3 msk sojasås

1 msk vinäger

1 msk färsk, riven ingefära

1 msk wasabi

Så här gör du:

Soja-wasabi-dipp:
Vispa noga ihop sojasås, vinäger, färsk, riven ingefära och wasabi.

Tillaga Spring Rolls med nötkött enligt anvisningarna på påsen. Koka sedan äggen i 6–7 min. tills de är mjukkokta.
Skär sallat och rädisor och blanda dem sedan i en stor skål. Vänd ner 1/3 av soja-wasabi-dippen i salladen och blanda väl.

Lägg upp salladen, de mjukkokta äggen och Spring Rolls snyggt i en skål och stänk över resten av soja-wasabi-dippen. Avsluta med att strö svarta sesamfrön och eventuellt lite färsk koriander över rätten.

Tips:

Rädisor kan även ersättas av andra grönsaker, t.ex. majrovor. Det viktigaste är att skära dem tunt.