Spring Rolls Red Thai Chicken med curry-ris, stekt grönkål och ugnsbakade jordärtskocka

2 personer / Total tillagningstid: 20-25 min.

Spring Rolls Red Thai Chicken med curry-ris, stekt grönkål och ugnsbakade jordärtskocka

Ingredienser:

4 st. Red Thai Chicken Spring Rolls

2 dl. Jasminris

1 tsk. Red curry paste

2 dl. Kokosmjölk

200 g. Grönkål (Alternativt kan Spetskål eller Savoykål användas)

100 g. jordärtskocka (Kan ersättas med 100g vattenkastanjer på burk)

Färsk röd chili

Färsk koriander och basilika

Soja

Så här gör du:

Sätt ugnen på 220 grader. Vänd jordärtskocka i lite olja och salt i en ugnsfast form och sätt in i ugnen i 10 min. Förbereda Red Thai Chicken Spring Rolls enligt anvisningarna på förpackningen.
Kok riset, efter anvisning på förpackningen, i lika delar vatten och kokosmjölk smaksatt med en tsk. röd curry paste.

Rensa och skölj kålen. Skär kålen i mindre bitar och stek därefter i lite olja i ca. 30 sekunder precis innan servering. Smaka av kålen och riset med extra chili och soja.

Lägg upp dekorativt på ett större fat och strö över grovt hackad koriander och basilika.

Tips:

Jordärtskockor kan ersättes med vattenkastanjer i ca samme storlek.
Observera att vattenkastanjerna endast skall ha den dubble tillagningstiden jämfört med jordärtskockan.

Grönkålen går utmärkt att ersätta med spets eller savoykål.