Vårrullar med nötkött serverat med sursöt potatismos och svamp

Till 3 personer – total tillagningstid ca 25–30 minuter

Vårrullar med nötkött serverat med sursöt potatismos och svamp

Ingredienser:

1 påse vårrullar med nötkött, 6 st
600 g potatis, gärna med skal
1 hackad lök
1/2 dl ättika
1/2 dl socker
200 g svamp
1/2 dl soja
1/2 dl rapsolja
Smaka av med salt och peppar

Så här gör du:

Tillaga vårrullarna enligt anvisningarna på påsen.
Koka potatisarna så att de blir ordentligt mjuka i vatten utan salt.
Häll av vattnet och mosa potatisarna grovt.
Stek löken i lite olja utan att den tar färg, och tillsätt de mosade potatisarna.
Smaka av med ättika och socker samt salt och peppar.
Rosta svampen i en varm panna i ca 1–2 minuter, tillsätt soja och låt svampen suga åt sig lite av sojan.
Tillsätt till sist rapsolja i potatismoset och servera de färdiga vårrullarna direkt med moset och sojasvampen.

Tips:

Strö över rikligt med kryddörter på maten, t.ex. gräslök, körvel eller persilja.